Duurzaam leren

Duurzaamheid is geen statisch begrip maar dient levend gemaakt te worden. In uw organisatie, bij uzelf als directie/management, maar vooral ook bij de mensen die er dagelijks mee gaan werken. Dat gaat niet vanzelf. Training en coaching zijn daarin essentieel. Ik verzorg trainingen en coach mensen. Enkele invalshoeken die ik toepas zijn Theorie U, Deepdemocracy en de motivatietheorie van Ryan/Deci.

Groepstrainingen:

  • Deepdemocay: hoe de wijsheid van een minderheid meenemen in een meerderheidsbesluit;
  • Theorie U: hoe via deeplearning de toekomst meenemen in visie en strategie-ontwikkeling;
  • Hoe een organisatie zo kantelen dat eigen verantwoordelijkheid (autonomie), benutten van ieders capaciteit (compententie) en samenwerking (relatie) weer belangrijke grondslagen in de organisatie worden.

(Maar ook trainingen Duurzaam Ondernemen, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, C2C, Circulaire Economie, waardecreatie kan ik verzorgen)

Individueel:

  • Coaching op Duurzaam Ondernemerschap, bezielend leiderschap, sparringpartner, startend ondernemerschap, etc.

Workshops:

Drie nieuwe workshops heb ik ontwikkeld om mensen op een andere wijze met de omgeving en andere mensen te laten communiceren.

1.  Vertrouwen en angst. Een actieve wandelworkshop waarin je samen met anderen leert hoe jij omgaat met de begrippen angst & vertrouwen.
2.  Zintuigenwandeling. In een uur leer je hoe je meer gebruik kunt maken van je zintuigen (horen, zien, proeven, tast en ruiken) en op welke wijze dat je denken kan versteken.
3.  Luisteren, De vier fasen van luisteren (vlgs. Theorie U) in de praktijk. Vanuit welke fase luister jij en wat levert dat op/beperkt je?

Maar ook trainingen voor inwonersgroepen, wijken en overheden kunnen worden uitgevoerd.
Alle trainingen en coachingstrajecten kunnen op maat gemaakt worden. In groepen maar ook individueel.
Wilt u meer weten, neem dan vrijblijvend contact met me op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.