Missie en visie

Missie
Ik wil mijn kwaliteiten in dienst stellen van anderen (mensen en organisaties) om samen problemen en vragen op het terrein van duurzaamheid te lossen.

Visie
De mens staat in mijn werkzaamheden centraal, maar wel altijd in interactie met zijn omgeving. Dat kan zowel in een organisatie, in een gemeenschap of een natuurlijke omgeving zijn. Respect, waardering, bezieling, wederkerigheid en begrip voor elkaar zijn belangrijke aspecten die een rol spelen in mijn werk. Om het begrip bezielde duurzaamheid vorm te geven gebruik ik de vier bekende basisprincipes: people, profit/prosperity, planet en pneuma. Die formuleer ik als volgt voor mijn organisatie:

People: In de samenwerking met de opdrachtgevers en collega-adviseurs vind ik respect voor de opvattingen, ideeën en levenswijze van alle betrokkenen van essentieel belang. Een werkwijze met respect voor elkaar's kwaliteiten en talenten en zorg voor goede arbeidsomstandigheden.

Profit/prosperity: Bij mijn wijze van bedrijfsvoering hoort een tarief dat past bij mijn kwaliteiten en inzet en dat in balans is met 'wat ik waard' ben. De afdracht van alle wettelijke belastingen en premies, de verantwoording via een financieel jaarverslag en de afdacht van BTW horen daar vanzelfsprekend bij. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik bij de inhuur van andere dienstverleners een marktconform tarief overeenkom.

Planet: Bij mijn werkwijze probeer ik zo min mogelijk milieubelastend te werken. Enkele voorbeelden: waar mogelijk neem ik de trein voor bezoeken aan opdrachtgevers, kopieer en print ik zoveel mogelijk dubbelzijdig op milieuvriendelijk papier, ik heb energiebesparende standen op computers en printers, rapportconcepten via e-mail en elektriciteitsopwekking via PV-zonnecellen.

Pneuma: Pneuma staat voor levensstroom, energie, geest of bezieling. Het is voor mij werken vanuit een bezielde levenshouding waarin ik betrokkenheid voel, waarin ik zuiver denk en vanuit waarden gedreven handel. Daarmee is Pneuma voor mij de basis van waaruit ik handel en met opdrachtgevers in verbinding sta.